Åtta miljoner till nästa generation

Församlingen För två år sedan startade församlingen Livets Ord en insamlingskampanj för att bygga en ny idrottshall och en ungdomslounge. Målet var att samla in åtta miljoner kronor för att skapa mer plats för nästa generation. Cirka 7,2 miljoner kr är nu insamlade och med löften om ytterligare gåvor på cirka en miljon kr under vårterminen är kampanjen i hamn och planerna för byggnation kan snart sättas i verket.

– De senaste 24 månaderna har visat att församlingens generösa givare menar allvar när det gäller unga människor. Förutom ett 20-tal insamlingstillfällen i samband med församlingens gudstjänster så har nästan 600 personer varit månadsgivare sedan vi lanserade insamlingen i januari 2012. Givmildheten överträffat alla förväntningar. Bara den senaste veckan har företagare i församlingen tillsammans stöttat insamlingskampanjen med över 700 000 kr, säger Christer King Edeborg, insamlingschef på Livets Ord.


En plats för barn och ungdomar – och alla generationer

Pastor Joakim Lundkvist är glad och förväntansfull:
   – Hallen kommer att bli en plats för allt från idrott, dans, teater, konserter och mycket mer. Den blir också en helt ny plattform för oss att komma i kontakt med nya människor och dela Jesu kärlek med dem. Men inte minst är insamlingen och bygget av hallen ett tydligt, konkret tecken på att nästa generation är en så värdefull och viktig del av vår kyrka, säger pastor Joakim Lundqvist.

Satsningen på nästa generation understryks också genom bygget av en ungdomslounge med plats för olika sociala aktiviteter, läxläsning, och kreativa utrymmen i den nuvarande, mindre gymnastiksalen i kyrkans lokaler.
   – En församling som samlar in åtta miljoner som en direkt investering i nästa generation – det är en församling man är stolt över att vara pastor i, säger Joakim Lundqvist.

För Leif Johansson, tidigare mångårig barnpastor och en av församlingens verkliga eldsjälar för idrottshallen sedan många år är det en dröm som går i uppfyllelse:
   – En stor idrottshall har varit en dröm i många år. Nu får vi äntligen gott om utrymme till idrott för våra skolor, för Livets Ords IF, men också för hela idrotts-Uppland.  Behovet av hallar med godkända mått för alla inomhussporter är stort. Här kan vi anordna fina arrangemang i framtiden. Men det som gläder mig mest är att barn och ungdomar får en större möjlighet att växa och utvecklas med sina talanger och gåvor.


En tillgång för Uppsala

– Hallen kommer att göra stor nytta, inte bara för vår församling och våra skolor, utan även för hela Årsta, Slavsta och hela östra Uppsala. Uppsala växer så det knakar och jag tror att vår idrottshall kommer att bli en tillgång långt utanför församlingen, säger Jonathan Ekman, styrelseordförande för Livets Ord.
   – Exakt när byggnationerna kan sätta igång är inte helt klart, men nu när vi vet att insamlingen kommer att komma i mål så kan vi äntligen gå vidare i byggprocessen. Det som ligger närmast är att fastställa de slutgiltiga planritningarna så att vi kan ansöka om bygglov. Men vår förhoppning är att kunna vara igång med bygget inom ett år!

Läs mer om projektet (inklusive bilder av hur det kan bli). 

Video från söndagsmötet när resultatet av kampanjen redovisades (2 mars, 2014):


 

 

Och detta är vad en rad andra medier skriver om projektet:

SVT Uppland: Livets Ord samlar in pengar till idrottshall
Radio Uppland. 3.04 in I klippet. Lyssna
Dagen: Livets ords idrottshallsbygge i hamn
Världen iDag: Livets ord samlar in åtta miljoner till idrottshall