Ett rop från Mosul

Mission ”Be till din Gud. Be för oss!” vädjade Abdul från Mosul, när han talade med sin bror Ali, som är kristen. Ali lyckades på ett mirakulöst sätt ta sig ut ur Mosul, innan IS tog över staden. Nu leder han ett humanitärt arbete inne i flyktinglägren, samt en liten husförsamling.

 ”Abdul föraktade alltid min kristna tro och var arg när jag gick till kyrkan. Vi är sunnimuslimer, och det var mycket svårt för honom att acceptera att jag hade konverterat till Kristendomen. Men nu vill han att jag ska be till Jesus. Det här är verkligen något nytt!” förklarade Ali. 

 Situationen inne i Mosul är oerhört svår just nu. Abdul har en telefon och ringer upp Ali i hemlighet. Detta är mycket farligt för honom. Om IS upptäckte att han kontaktade någon utanför staden, skulle de helt säkert döda både honom och hela hans familj.

 Då en av våra missionärer träffade Ali, hade Abdul ringt honom och berättat att de inte hade kunnat lämna sitt hem under de senaste 32 dagarna. De befinner sig mitt emellan IS-styrkorna och den Irakiska armén. De sitter i ett rum utan el, värme eller rinnande vatten. Snart har de ingen mat kvar heller. Situationen är verkligen desperat för många familjer inne i staden.

 Även om Ali väldigt gärna skulle vilja hjälpa sin bror, så går det bara inte. Det enda som kan göras nu är att be för en snabb lösning för alla människorna i Mosul.

 Abduls rop är ett rop till oss också. Vi behöver be för frid och fred över Mosul och hela regionen. Må Guds planer gå i uppfyllelse, när vi står tillsammans med våra bröder och systrar i Irak.

Se videoklippet från Mission Direkt där en av våra missionärer berättar mer.