Gå ut i hela världen

När Jesus vandrade på jorden gav han oss ett uppdrag:

"Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar…"

Jesus, Matt 28:16

Vi tror att dessa ord fortfarande är verkliga och att uppdraget gäller kristna än idag. Över hela vår jord finns människor som aldrig har fått möjligheten att höra om Jesus eller möta hans kärlek i vardagen, och vi är kallade att ge dem båda dessa saker. Ett glatt budskap i evangeliet, och en hjälpande hand i svårigheter.

 •  

  Världen väntar

   
   

  Ända sedan vi startade vår församling 1983 har mission varit en hjärtefråga för oss. Missionsarbetet hamnade rejält i fokus när Sovjetunionen öppnades för evangeliet 1989. Sedan dess har över 1000 församlingar etablerats i Ryssland, Östeuropa och före detta Sovjetunionen. Missionsarbetet har spridit sig till Indien, Centralasien, Vietnam, Mongoliet, Kina men visionen sträcker sig så långt som Herren leder. Hittills har vi sett Gud göra stora saker, vi tror att detta bara är början på vad Han vill göra!

  6 000+

  har rest med oss på team

  1 453

  pastorer från 43 länder har genomgått vår pastorskurs

  12 843

  resenärer har rest med oss till Israel

  50 000+

  har gått på någon av våra bibelskolor eller en bibelskola som startats av tidigare elever

 • Mission

  2,75 miljarder människor väntar på att få höra evangeliet. Att nå dessa med de glada nyheterna om Jesus är alla kristnas gemensamma kallelse och utmaning. Ända sedan starten har vår församling på olika sätt jobbat med mission världen över och det är något vi vill fortsätta med ännu mer.

  Framför allt genom ledarträning, bibelskolor, media och böcker har vi sett många församlingar med eget utåtriktade arbetet växa fram i en positiv multiplikationseffekt. Ett spännande arbete i ständig utveckling.

 • Åk på team med oss!

  Det finns inget bättre sätt att få smak på missionärslivet än att åka på teamresa eller korttidsmission! Vi anordnar regelbundet missionsresor där du får möjlighet att välsigna människor med just det du har att ge.

  Du kan också åka på korttidsmission där du under en längre period får pröva på missionärslivet. Vi utformar missionsperioden efter dina önskemål!

  › Läs mer om våra resor här.

  Är du intresserad? Hör av dig till oss!

  › 018–489 81 40
  › team@livetsord.se

 • Vi står upp för Israel

  Vi lever i en tid med stort fokus på Israel, vilket är en viktig fråga även för oss. Speciellt som kristna behöver vi stå upp för dem och visa vårt stöd.

  Genom vårt studiecenter i Israel vill vi skapa en bas för förståelse och stöd till Israel genom undervisning, informationsspridning, böcker, tv-program, e-post, studieresor, seminarier och akademiska kurser.

  Klicka runt med pilarna för att läsa mer om vårt Israelengagemang

  Guds utvalda folk
 • Israel Total

  Israel Total är en spännande kurs om det bibliska och moderna Israel. Upplev Bibelns platser med gemensamma utflykter och lär känna folket som Jesus kallar sitt. Under tre månader får du möjlighet att, utöver all intressant undervisning, njuta av Israels vackra natur, väder, kultur och mat.

  › Läs mer om Israel Total
  › Kontakta oss!

  Lär känna Bibelns land
 • Uppdateringar från världens mest aktuella plats

  Uppdateringar från världens mest aktuella plats

  Israelrapport är ett gratis e-postnyhetsbrev som skickas ut en gång i veckan med syftet att vara en motvikt till allmän massmedia, som ofta blir ensidig och enkelspårig när det kommer till rapporteringen om situationen i Mellanöstern. På detta sätt ger vi allmänheten en bättre möjlighet att själva dra sunda slutsatser.

  För att börja prenumerera på Israelrapport, fyll i formuläret här

 • Ett besök i det heliga landet

  I över 25 år har vi anordnat resor till Israel vilket betyder att vi hjälp fler än 13 000 personer till en ultimat Israelupplevelse. En resa hit kommer göra ett stort avtryck i ditt hjärta. Tänk att få vandra på samma gator som Jesus och se platserna du läser om i Bibeln på riktigt.

  Följ med oss till Israel, du kommer inte att ångra dig!

  › Mer om våra Israelresor

  Ett besök i det heliga landet
 • Hem till Israel

  Ta judarna hem till Israel

  Operation Jabotinsky kallar vi vårt arbete där vi hjälper judar från forna Sovjetunionen som vill flytta hem till Israel. Sedan 1993 har vi hjälpt 18 000 judar att immigrera genom att bistå med praktisk hjälp och viktiga papper och dokument.

  Operation Jabotinsky sprider även information om nutidens antisemitism och Förintelsen på skolor runt om i Ryssland.

  Vill du veta mer? Hör av dig till oss!

  › israel@livetsord.se

 • Volontär i Israel

  Ta judarna hem till Israel

  Du kan få bli en del av vårt Israelarbete genom att under några månader hjälpa till praktiskt på vårt studiecenter i Jerusalem. Hit söker vi också dig som kan journalistik, media eller data. Det finns även möjlighet att arbeta med barn och ungdomar i en församling eller ägna dig åt språkstudier.

  Intresserad? Kontakta:

  › 018-489 81 44
  › info@wolisrael.org

 • När katastrofen slår till

  Vår församling har alltid läkare och sjuksköterskor redo att resa ut när behov uppstår. Genom åren har vi tagit hand om människor i ett 20-tal omfattande hjälpinsatser i samband med bland annat naturkatastrofer

   
  När katastrofen slår till
 • Tyfonen på Filippinerna 2013

  I november 2013 slog tyfonen Haiyan till hårt över Filippinerna. Tusentals människor miste livet, och hela samhällen på de utsatta öarna ödelades. Livets Ords katastrofteam var snabbt på plats, och behandlade tusentals patienter i områden dit hjälpen tidigare inte nått fram.

   
  Tyfonen på Filippinerna
 • Jordbävningen på Haiti 2010

  Med dödssiffror på över 200 000 människor lämnade jordbävningen ingen på Haiti oberörd. Vi kunde snabbt vara på plats för att hjälpa med två läkarteam som under enkla förhållanden utförde flera operationer om dagen. Vi har även varit involverade i uppföljningsprojektet "Haiti på fötter" som arbetar med att exempelvis förbättra standarden på lokala sjukhus och vaccinera barn mot kolera.

   
  Jordbävningen på Haiti
 •  

  Jordbävningen i Pakistan 2005

  I oktober 2005 drabbade en omfattande jordbävningskatastrof Pakistan där många människor dödades, skadades och blev hemlösa. Vår församling kände starkt för de drabbade, och under en enda gudstjänst samlade vi in 350 000 kr som framför allt gick till att bekosta vinterbonade tält och filtar till de många hemlösa.

  Jordbävningen i Pakistan
 • Tsunamin i Banda Aceh 2004

  Den 26 december 2004 slog en tsunami in mot stora delar av Indonesien. På nyårsaftons morgon skickade vi ett läkarteam härifrån Uppsala, och en dryg vecka senare ytterligare ett, som trots sparsamma förhållanden och patienter nästan dygnet runt kunde rädda hundratals liv. Som församling gjorde vi även ett par insamlingar till hjälparbetet som tillsammans nådde 700 000 kronor.

   
  Tsunamin i Indonesien

"Det är min förhoppning att vi ska kunna bidra till att förbättra livsvillkoren för många barn, som annars skulle lida nöd."

En framtid för Indiens barn

I Indien lider miljontals barn av fattigdom. Mitt i detta mörker vill vi vara med och göra en skillnad och arbetar därför tillsammans med IndianChildren. Genom arbetet får dessa små hjälp med exempelvis skolgång, hälsovård och mat. IndianChildren driver även fadderbarnprojekt där du genom en månatlig gåva kan hjälpa ett enskilt barn till en ljusare framtid.

› Till IndianChildren.se

 • En hjälpande shoppingkasse

  Helping Hand är vår second hand-butikskedja med två butiker i Uppsala. Här hittar du kläder, porslin, leksaker, möbler och mycket annat till bra pris och kvalité. Allt överskott från Helping Hand går till Livets Ords humanitära arbete i Sverige och på andra håll i världen.

 • Vart går pengarna?

  Ett av våra viktigaste projekt är att driva Grottan, en daglig verksamhet för hemlösa här i Uppsala. Vi driver även ett soppkök i Gottsunda där människor i behov kan få mat och gemenskap.

  Andra projekt vi stödjer är Indian Children, där b.la. fattiga indiska barn får skolgång, mat, kläder, sjukvård och tandvård mm. Vi stödjer även en aidsklinik i Kenya.