» Life Arena

En plats för liv och rörelse

Uppsala Life Arena består av tre idrottsytor; A-hall, B-hall och Gym. Åtta omklädningsrum med sammanlagt 32 duschbås samt domarrum finns tillgängligt för skolor, idrottsklubbar och gymkunder.

Arenan invigdes 2018 och samlar upp till 4000 barn och ungdomar från hela Uppsala varje vecka. Allt från skolidrott till innebandylag och mer där emellan använder arenans hallar och gymmet.

Läs mer om arenan och hur du kan boka tider på Uppsalalifearena.se

2011 började konkreta planer formas för att bygga en idrottshall och församlingen Livets ord samlade in 8 miljoner som en grundplåt för att kunna bygga Life Arena. 2018 invigdes lokalerna och idag är det full aktivitet båda på vardagar och de flesta helgerna. Bland annat tränar 12 olika lag varje vecka i Arenan och 2 skolor med sammanlagt 1300 elever har sin skolidrott i Life Arena. På helgerna hyr olika organisationer Life Arena för olika event, som Loppismarknad, års-event, olika turneringar inom bordtennis, innebandy, amerikansk fotboll och Rubik´s kub.

Life Arena har idag lån på ca 36 miljoner kronor. Vi har som målsättning att betala av 7 miljoner de närmaste 5 åren, och sedan fortsätta amortera tills vi äger Arenan helt och hållet. Detta är möjligt om vi gör det tillsammans.

Du kan vara med och ge ett månadsbidrag till amorteringen.
Exempel: Om 500 personer ger 150:-/månad och 150 personer ger 300:-/månad, ger det 7,2 miljoner på 5 år.
Med dagens ränteläge skulle det innebära en minskad räntekostnad på 338.000 kr/år!

Visst vill du vara med och ge ett månadsbidrag? Kontakta Leif.Johansson@uppsalalifearena.se