» Vår tro

Vem är Jesus?

Han var en av tusentals som dött på ett kors. En i mängden av alla som sagt sig ha svaren på livets problem och gåtor. Ändå, tvåtusen år senare, är han den viktigaste personen i miljoner människors liv.

Vem var han? Eller, om han har rätt, vem är han?

Jesus var hans namn. Det betyder ”Gud ska rädda” och de tre år av hans liv som finns beskrivna i Bibeln berättar för oss om en man som botade sjuka, utförde mirakel och på alla sätt visade hur god Gud var.

Jesus sade att alla människor var skapade av en och samme Gud, skapade till Guds avbild, och att den Guden hade valt att bygga sin relation till människorna på kärlek. Kärlek som alltid kräver en fri vilja, möjligheten att säga ja eller nej, att kunna välja mellan liv eller död. Men människan valde fel. Hon valde själviskhet och död och gick bort från Gud.

Men mer än något annat kom Jesus för att visa att Gud älskade världen så mycket att han sände sin egen son, för att var och en som tror på honom inte ska behöva gå förlorad för alltid, utan ha evigt liv. För att berätta för oss att det inte finns några hopplösa fall för Gud.

Jesus var alldeles för provocerande för sin omvärld, alldeles för radikal för att vara bekväm. Han greps och dömdes till döden, men det som där och då verkade som ett misslyckande av en lovande karriär var i själva verket ett planerat steg i Guds stora räddningsplan.

Där, på ett kors utanför Jerusalem, bar Jesus själv ditt och mitt straff. Han tog på sig själv allt det mörka i oss, som producerar allt det onda som vi säger och gör, och som skiljer oss från den Gud som är rakt igenom ren och god.

Allt mörker, all ondska, all rädsla, allt hat. Allt som skapar problemen i vår värld som vi desperat försöker lösa, allt detta tog han på sig själv för att du och jag skulle slippa bära det.

Ingen annan filosof eller religionsstiftare har gjort något liknande. Bara Jesus.

Tre dagar senare uppstod han från det döda. Han besegrade döden för alltid och står nu med öppna armar, redo att ta emot var och en som vill komma, var och en som vill ta emot det han redan har gjort för oss alla.

Och människor kommer! Tiotusentals människor över hela jorden får varje dag uppleva vad det innebär att bli förlåten och ren på insidan. Uppleva vad det innebär att kunna be till en Gud som hör och svarar, därför att det mörker som tidigare låg emellan oss och honom, nu är borta. Uppleva vad det innebär att aldrig vara ensam.

Och hur lite du än kanske tror det, säger han att han är intresserad av just dig. Att han har en plan för just ditt liv. Att han älskar dig mer än du någonsin kan ana.

I hans ögon är du inte bara ett sandkorn i universum, inte en slump. Utan en älskad son eller dotter som är välkommen tillbaka till honom.

”Ja, Jesus”, eller ”Nej, Jesus”. Du är den ende som kan bestämma och välja för ditt eget liv. Jesus kommer aldrig att tvinga dig.

En dag tar livet slut och möjligheten att välja är förbi. Men ännu står dörren öppen för dig.

Om du vill ta det här steget till Jesus, just där du är, kan du exempelvis be den här bönen högt. Orden i bönen är inte magiska, men om du ber dem och menar dem, så kommer Jesus att höra dig. Och någonting helt nytt kommer att börja i ditt liv.

För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från det döda, ska du bli frälst. ROMARBREVET KAPITEL 10, VERS 9

Bön: Jesus, Jag behöver dig. Jag har gått min egen väg och kommit bort från dig. Men jag tror att du dog för mig och uppstod igen, för min skull. Nu öppnar jag dörren till mitt hjärta för dig, och säger mitt ja till det du gjort för mig. Förlåt mig mina synder, och hjälp mig att leva för dig. Jesus, du är min Herre, här och nu och resten av mitt liv. Tack för att du tar emot mig just nu och gör mig till ett Guds barn. Amen

Om du bad den här bönen och ärligt menade det du bad, har någonting helt nytt börjat! Du sa ditt eget ja till det som Jesus redan har gjort för dig, och du har blivit ett Guds barn! Det som hände när du bad handlar inte om känslor eller upplevelser. Gud har lovat att han hör oss när vi ber och tar emot oss som sina barn, sina söner och döttrar.

Detta skriver jag till er för att ni ska veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons Namn. 1 JOHANNES BREV, KAPITEL 5, VERS 13

 

Vad händer nu?

Grattis till ditt beslut att ta emot Jesus som din Herre och frälsare, det är garanterat ditt livs bästa och viktigaste beslut!

Livet med Jesus är en relation, Han vill att du ska lära känna honom, Han vill tala till dig och lyssna till dig.

  • Bibeln. Han vill tala till dig och det gör han i första hand genom Bibeln, den är ingen vanlig bok bland alla andra böcker, den är det viktigaste enskilda redskapet du har fått för att bygga en egen relation med Gud. I den uppenbarar Gud för oss vem han är och vilka egenskaper han har. Och ju mer du vet om honom, desto mer vågar du lita på honom och lägga din framtid i hans händer.
  • Bön. Han vill lyssna till dig, det är det som är bön, att du formar ord i ditt hjärta till honom, han längtar efter att du ska dela ditt hjärta med honom.
  • Församlingen. När du tagit emot Jesus så blir du ett Guds barn och en del av Guds stora familj,  över hela världen träffas de som är del av Guds familj för gemenskap med Jesus och varandra varje vecka och vanligtvis varje söndag i en lokal kyrka.

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och se om vi kan hjälpa dig på din resa i att lära känna Jesus bättre. När du fyllt i dina uppgifter så kommer en ledare i vår kyrka att höra av sig inom kort och hjälpa dig framåt.