Read more

About Livets Ord

Livets Ord is a warm and outgoing church that loves Jesus and loves people. We work in many ways, both in Uppsala, Sweden and globally all over the world, with the goal of making Jesus accessible to many as possible. Livets Ord is a church where we want you to feel right at home and included. You are always welcome to visit our home whenever you want.

We look so much forward to meeting you!

Joakim and Maria Lundqvist, Senior Pastors

Coming Events

 • Inga resultat hittades.

News

 • Församlingen

  Nya restriktioner för gudstjänster med mer än 100 personer

  Från och med onsdagen den 1 december gäller nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som påverkar Livets Ords olika verksamheter, däribland våra gudstjänster. För offentliga sammankomster där mer än 100 personer förväntas delta krävs antingen vaccinationsbevis eller utökade avstånd mellan sällskapen. Livets Ord väljer att inte använda sig av vaccinationsbevis utan utökar i stället avstånden mellan rader och stolar i kyrksalen och de olika gudstjänstlokalerna. – Vi kommer att återgå till att begränsa antalet sittplatser genom att skapa de avstånd som krävs. Detta på grund av att vi har så stor kyrkolokal så att vi ändå får in dem som kommer för att fira gudstjänst, berättar Jan Blom, pastor i Livets Ord. Jag har vaccinerat mig och råder andra att göra det, men tänker aldrig kräva vaccinpass för att delta i gudstjänst. Församlingen ska återspegla Guds rike på jorden, vara en helig, allmännelig kyrka. Att stänga ute vissa från gudstjänst är att säga att Guds rike inte är för alla. I och med att Livets Ord inte använder vaccinpass anpassar vi gudstjänst/kyrka helt enligt gällande regler, så alla kan delta på ett smittsäkert sätt. Vi legitimerar inte ansvarslöshet, hävdar bara att den kristna gudstjänsten, liksom Gudsriket, aldrig kan eller ska stänga ute någon, berättar pastor Joakim Lundqvist. Vad är det då som gäller?
  • Deltagarna i gudstjänster anvisas en sittplats
  • Sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap
  • Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst 8 personer
  • Om ett sällskap uppgår till fler än 8 deltagare ska den som anordnar sammankomsten eller tillställningen dela upp sällskapet med högst 8 deltagare i varje
  Utöver detta informeras deltagare om hur smittspridning kan undvikas enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 samt erbjuds möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och handdesinfektion finns tillgängligt vid in- och utgångar. Är du sjuk eller om du uppvisar symptom ber vi dig att följa med i gudstjänsten via Livets Ord Play. Läs Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd här!
  • 03/12 - 2021
 • Barn

  Giving Tuesday 2021

  "Det är saligare att ge än att få" - Jesus

  De flesta av oss har överösts med kampanjmail, sms och erbjudanen av olika slag om "Black Friday", "Black Week", "Cyber Monday" och allt vad det heter de senaste dagarna. Det känns som om det blir mer och fler köpkampanjer för varje år som går. Att köpa saker på rea är ju absolut inget fel och vi är inte intresserade av att skuldbelägga någon. Men visst känns det som att fokus kan bli lite väl jag-centrerat och att köphetsen får lite väl mycket utrymme ibland? Det är ju ändå intressant att när Sverige ska anamma något från USA så är det inte "Thanksgiving" med fokus på tacksamhet och generositet, utan den efterföljande "Black Friday" med fokus på konsumtion. Som ett svar på samhällets ökade fokus på konsumtion och köphets har det startats ett initiativ som kallas för "Giving Tuesday". Syftet med Giving Tuesday är att lägga fokus på radikal generositet. Att ställa sig själv frågan: hur kan jag göra så mycket gott som möjligt med de resurser som jag har till buds?  Vill du göra något annat med dina pengar än konsumera? Något som är mer meningsfullt, osjälviskt och givande. Något som bär frukt i evigheten och som hjälper dessa "mina minsta", som Jesus sade? Det finns många goda saker du kan göra. Du kan skicka ett uppmuntrande budskap eller bibelord till en person som behöver det. Du kan be för en vän eller skicka ett blombud till någon. Två konkreta sätt du kan vara med och ge till ett gott ändamål är genom att ge i vår insamlingskampanj i samband med Giving Tuesday.

  Två ändamål - en kampanj

  I samband med årets Giving Tuesday gör Livets Ord två insamlingar. En till att hjälpa hemlösa i Uppsala och en till att hjälpa kristna familjer som är på flykt från Afghanistan. Läs mer om dessa projekt och var med och ge till dem här nedan. [caption id="attachment_10078" align="alignnone" width="300"] Lokalt projekt Giving Tuesday 2021[/caption] Hjälp till Hemlösa och missbrukare i Uppsala Varje god handling som du och jag gör för andra människor, skingrar mörkret och gör det möjligt för Guds ljus att bryta fram i deras liv. Vi vill därför ge dig en konkret möjlighet att göra gott för Uppsalas hemlösa och missbrukare som brukar besöka värmestugan Grottan. Denna Giving Tuesday fyller vi förråden för vintern och ger en välbehövd boost till gästerna som besöker Grottan. Vid en gåva av 300 SEK ger du en ryggsäck som kan fyllas med mycket välbehövda saker för en hemlös. Vid en gåva av 100 SEK ger du ett hygienkit till en hemlös som har behov av det. Swisha valfritt belopp till 123 66 495 52 och märk gåvan med "Grottan" för att vara med och bidra i årets Giving Tuesday. [caption id="attachment_10080" align="alignnone" width="300"] Internationellt projekt Giving Tuesday 2021[/caption] Hjälp till kristna familjer som flytt från Afghanistan Var med och ge hopp till familjer som flytt från Afghanistan och som förlorat allt. Livets Ord har redan samlat in medel för att hjälpa familjer ut ur Afghanistan och in i säkerhet. Många av familjerna har barn som förlorat allt och som inte ens har enkla leksaker eller kläder som klarar vinterns kyla som kommer nu. Vid en gåva till detta projekt denna Giving Tuesday är du med och ger en julgåva med förnödenheter till afghanska flyktingfamiljer (däribland leksaker och kläder till barnen). Var med och ge värme och hopp denna jul och förändra världen, en familj i taget. Swisha valfritt belopp (rekommderade gåva: 300 sek) till 900 16 60 och märk gåvan med "Julgåva" för att vara med och bidra i årets Giving Tuesday. 
  • 29/11 - 2021
 • Församlingen

  Är du nyfiken på kristen tro?

  Har du funderingar kring vad den kristna tron innebär? Vill du diskutera existentiella frågor? Då vill vi inbjuda dig att gå Alphakurs. Varmt välkommen att delta i denna 12-veckors kurs som främst är riktad till dig som inte har en tro. Denna kurs är en plats där alla frågor är välkomna! Vi håller en kurs via zoom på tisdagkvällar 19-20.30 med start 28/9, och en kurs där vi ses tillsammans på onsdagkvällar 19-21 med start 29/9. Mer info och anmälan: alpha@livetsord.se Hoppas vi ses i höst!
  • 13/09 - 2021
 • Bilden föreställer Joakim och Maria som går hand i hand ute på stan i Uppsala. Båda ler stort och är iklädda liknande kläder, med en vit tröja, jeans och en jacka över.
  Församlingen

  Joakim och Maria Lundqvist går in i nya uppgifter inom Livets Ord

  Vid Livets Ords söndagsgudstjänst delade pastor Joakim Lundqvist med församlingen att Maria och han kommer att gå in i en ny funktion i Livets Ords arbete, efter sin tjänstledighet. - Vi har båda känt Guds starka och tydliga kallelse att ställa oss till fullt förfogande som ambassadörer och representanter för vår rörelse i den internationella kristenheten, säger Joakim. Förändringen innebär att Joakim och Maria frikopplas från uppgiften som lokalt pastorspar för församlingen Livets Ord i Uppsala, men står kvar i pastorsfunktion i rörelsen med ett nytt uppdrag. - Hittills har vi både fungerat som pastorspar för församlingen i Uppsala, i ledarskap för rörelsen och samfundet nationellt, och för vår egen internationella rörelse. Och ovanpå det, representerat Livets Ord i den breda, globala kristenheten. Nu känner vi en tydlig kallelse att fokusera på detta sista, och ser också enorma möjligheter och öppna dörrar där. Tanken om förändring var varken enkel eller självklar för Joakim och Maria. - Som pastorspar kopplas hjärtat så starkt till församlingen och de underbara människorna i den. Att vi skulle lösgöras från uppdraget som lokalt pastorspar var inget vi såg för oss eller längtade efter. Men Herren har talat till och bekräftat för oss på så många olika sätt om den här förändringen. Vi vet att detta är hans väg framåt både för oss och Livets Ord och känner nu stor glädje i det. Det betyder också enormt mycket för oss att hela församlingsledningen ställt sig helt enad bakom förändringen, och att vi gemensamt känner Guds tydliga och klara ledning. Vem/vilka som tar över de ledarskapsfunktioner som Joakim och Maria nu frikopplas från är ännu inte klart, men pastor Jan Blom som varit tillförordnad pastor under deras tjänstledighet, fortsätter i den funktionen tills en ny ledning är på plats. - Vi känner inget behov av att stressa den processen utan istället innesluta den i mycket bön. Vi står helt med Joakim och Maria i detta och ser det som en förändring för förökning inom alla delar av Livets Ords arbete, säger pastor Jan Blom. Som ytterligare en del av denna förändringsprocess i Livets Ord meddelades samtidigt att Sebastian Stakset kommer att avskiljas som evangelist i och genom församlingen Livets Ords arbete. Joakim och Maria Lundqvist kommer att avskiljas och ta emot förbön inför den nya uppgiften i samband med Livets Ords söndagsgudstjänst den 17/10.
  • 05/09 - 2021
 • Församlingen

  Vi öppnar upp igen!

  Nu på söndag, den 5 september, har vi äntligen möjlighet att samlas till gudstjänst igen i lite större skala. Pastor Joakim kommer predika denna söndag som vi kallar för vår "Framtidssöndag" och han kommer bland annat att sammanfatta årets Europakonferens och plocka ut budskap som han upplever har talat lite extra till oss under årets konferens. Gudstjänsten är kl 11 och givetvis sänder vi den online för dig som vill följa med i gudstjänsten online. Genom att vi använder separata ingångar med egna toaletter i kyrkan kan vi ha tre olika sektioner med upp till 300 gudstjänstdeltagare i varje sektion. På detta sätt kan vi samlas i en större skara samtidigt som vi respekterar gällande restriktioner och regler. Vi kommer att ha värdar på plats som hjälper dig att hitta rätt, men det är viktigt att du håller koll på vilken sektion du bokat plats i och vilken entré som gäller för din sektion. För att vi skall få samla så här många personer är det viktigt att dessa grupper inte blandar sig med varandra, utan har egna ingångar och toaletter. Se därför till att tänka igenom ditt gudstjänstbesök innan du bokar din plats. Väl på plats kan du sitta tillsammans med ditt sällskap, samtidigt som du tar en skylt och lägger på stolarna bredvid ditt sällskap så att korrekt avstånd upprätthålls mellan alla sällskap. Sektioner delas upp enligt färgerna grön, röd och blå på biljetten. För dig som vill att dina barn ska vara med på Söndax registrerar du dig i röd sektion och använder ingången från den stora parkeringen mellan Life Arena och kyrkan. Toaletter finns i barnkorridoren och efter att du lämnat av ditt barn finns plats för dig i den bakre delen av kyrksalen. Grön sektion använder sig av huvudentrén till kyrkan och går sedan in till kyrksalen genom orangeriet och sitter utplacerade i den vänstra delen av kyrksalen och i den främre delen av kyrksalen. Toaletter för grön sektion finns i gymnasiekorridoren som du når genom att använda dörrparet längst fram till höger i kyrksalen. Blå sektion är för dig som vill sitta på läktaren. Då använder du entrén som ligger på kristallen-sidan, vid den tidigare personalparkeringen. Toaletter finns i församlingskorridoren och sedan kan du sitta på valfri läktare där det finns plats. Anmälan krävs och sker genom länken här. Du kan givetvis avboka ditt besök om du skulle uppvisa några symptom eller av annan anledning inte kan närvara. Vi ser fram emot att fira gudstjänst tillsammans med dig på söndag!
  • 01/09 - 2021
 • Församlingen

  Boka ditt gudstjänstbesök i augusti

  Nu kan du boka ditt gudstjänstbesök under augusti månad. Under hela augusti månad har vi sommargudstjänster på Livets Ord som både sänds online kl 10 samt arrangeras i enklare form i kyrksalen på Livets Ord. Du behöver boka plats för att kunna delta i kyrksalen. Det kan du göra genom länkarna här nedan. Från och med den 5 september ökar vi upp deltagarantalet till 900 besökare uppdelade på 3 olika sektioner, i enlighet med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Mer information om detta kommer till hösten. Boka gudstjänstbesök 8 augusti kl 10.00 Niklas Werner predikar Boka gudstjänstbesök 15 augusti kl 10.00 Christer Linebäck predikar Boka gudstjänstbesök 22 augusti kl 10.00 Jan Blom predikar Boka gudstjänstbesök 29 augusti kl 10.00 Sebastian Asklund predikar Varmt välkommen till kyrkan i augusti!
  • 04/08 - 2021
 • Församlingen

  Nu kan du boka sommarens gudstjänstbesök

  Sommaren 2021 blir en härlig tid. Vi har gudstjänster online under hela sommaren som sänds kl 10.00 på Livets Ord Play. Utöver det kommer vi även ha sändningar från Söndagsskolan Play som läggs ut på vår Youtube-kanal varje söndag kl 09.00. Många har sett fram emot att kunna fira gudstjänst på plats denna sommar. Nu när restriktionerna har börjat lättats har det varit en stor glädje att kunna fira tre utomhusgudstjänster i juni ute på Livets Ords parkering. Från och med 1 juli finns nu möjlighet att samlas inomhus för gudstjänst. Som ett komplement till våra online-gudstjänster i sommar kommer vi därför även att fira gudstjänst på plats i kyrksalen på Livets Ord. Samma predikan som predikar online kommer då även att vara på plats och predika samma budskap, samt att vi får sjunga lovsång tillsammans och be. Otroligt skönt att åter igen kunna få samlas. Då det fortfarande råder restriktioner är det viktigt att du bokar plats om du vill delta i en gudstjänst. Här hittar du länkar till kommande gudstjänster så du kan boka ditt gudstjänstbesök. 4 juli Länk till biljettbokning   11 juli Länk till biljettbokning   18 juli Länk till biljettbokning   25 juli Länk till biljettbokning
  • 01/07 - 2021
 • Församlingen

  Utomhusgudstjänst 6/6 och 13/6

  I och med de förändringar i restriktionerna som börjar gälla fr o m 1 juni så finns det möjlighet att utomhus få samla upp till 500 personer sittande. Därför kommer vi att ha utomhusgudstjänster på parkeringen den 6 och 13 juni! Detta är något som vi har längtat efter och är så glada att äntligen kunna samlas på plats för att tillbe Gud tillsammans!
  Parallellt med detta har vi Söndax-fest för barnen (4-9 år) som också kommer att vara utomhus. Eftersom det fortsatt finns begränsning på hur många man får samla utomhus med givna platser så har vi öppnat en bokningssida så du kan boka plats till gudstjänsten den 13 juni. Så in och boka din plats! Gudstjänsttiden är kl 11. Här hittar du också länk för att anmäla ditt barn till Söndax. Vi kommer också fortsättningsvis att sända gudstjänster online kl 10.00 på Livets Ord Play för att betjäna dig som inte vill eller kan vara med på plats. Varmt välkommen att fira gudstjänst på Livets Ord igen! Församlingen Livets Ord
  Klicka på videon för att få en videohälsning med information om utomshusgudstjänsterna.
  [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Cd5pLWCJ-mc[/embedyt]
  • 27/05 - 2021
 • Församlingen

  Tillsammans genom påsken

  Påsken är den viktigaste högtiden för kristna. Stilla veckan, som dagarna som leder upp till uppståndelsens Påskdag brukar kallas, är trots namnet händelsefulla dagar där många av evangeliets bibelberättelser utspelar sig. Som församling vill vi följa Jesu korsväg genom påsken. Därför kallar vi i år våra påskgudstjänster för "tillsammans genom påsken" och vi får följa Jesu resa från den övre salen, genom Getsemane och korsets stam, hela vägen till uppståndelsens morgon. Samtliga gudstjänster sänds på Livets Ord Play och du kommer hitta länk till dem på förstasidan här på hemsidan eller på vår Youtube-kanal "Livets Ord Play". Tillsammans genom påsken Den övre salen. Getsemande - Skärtorsdagen kl 19 Golgata - Långfredagen kl 10 Han är uppstånden - Påskdagen kl 10
  • 31/03 - 2021