Read more

About Livets Ord

Livets Ord is a warm and outgoing church that loves Jesus and loves people. We work in many ways, both in Uppsala, Sweden and globally all over the world, with the goal of making Jesus accessible to many as possible. Livets Ord is a church where we want you to feel right at home and included. You are always welcome to visit our home whenever you want.

We look so much forward to meeting you!

Joakim and Maria Lundqvist, Senior Pastors

Coming Events

 • Inga resultat hittades.

News

 • Församlingen

  Fler platser att boka från och med denna vecka!

  Goda nyheter! Det har kommit förtydliganden av direktiven kring gällande restriktioner som innebär att vi kan dela upp vår kyrksal i flera olika sektioner och på så sätt samla fler gudstjänstbesökare. Eftersom vår kyrksal är så stor kan vi ha flera sektioner med 50 personer vardera med gott om avstånd till andra gudstjänstdeltagare. Från och med nu på söndag och tillsvidare kommer vi därmed öppna upp kyrkan för totalt 200 gudstjänstbesökare + söndax för gudstjänsten kl 11.00. Vi fördelar oss på 50 besökare i varje sektion med egen ingång. Ingången står angiven när du bokar din plats och det är viktigt att du går till rätt ingång på söndag förmiddag då dessa grupper skall hållas åtskilda. Gudstjänsten sänds givetvis även online för dig som hellre vill ta del av gudstjänsten på det sättet. För de föräldrar som inte bokat plats i kyrksalen men som har sina barn på söndax kommer vi ha TV-överföring av gudstjänsten i kapellet. Utöver detta kommer vi även att ha en bön- och lovsångsgudstjänst kl 18.00 på bakre läktaren som du också behöver boka plats till. Ingen av våra samlingar eller gudstjänster kräver covidbevis.
  • 19/01 - 2022
 • Församlingen

  Endast gudstjänster med max 50 deltagare

  Nya restriktioner och förutsättningar - här är allt du behöver veta! Tidigare i veckan fattade församlingsledningen beslutet att hålla två gudstjänster varje söndag de kommande två veckorna; en för deltagare med vaccinationsbevis och en utan. Motivet för beslutet var att kunna välkomna så många som möjligt på gudstjänsterna utan att någon skulle känna sig utestängd. På de reaktioner som kommit efter beslutet, ser vi att delar av församlingen menar att beslutet att ha en gudstjänst med vaccinationsbevis är olyckligt då människor ändå känner sig utestängda från gemenskapen och inte välkomna i kyrkan. Detta var aldrig vår mening och något vi självklart tar på största allvar. Vi har därför valt att ompröva vårt beslut och begränsa antalet deltagare till 50 på båda gudstjänsterna. Förmiddagens gudstjänst sänds fortsättningsvis online för de som av någon anledning inte kan eller vill komma till kyrkan. Det nya beslutet innebär att färre kan komma till gudstjänsterna, men då vi tror att församlingen generellt är van vid antalsbegränsningen har vi gjort bedömningen att det är än mer olyckligt att delar av församlingen inte skulle känna sig välkomna till kyrkan om vi stod fast vid det tidigare beslutet. Praktisk info – Söndagsgudstjänst kl 11 och kl 18 med max 50 gudstjänstdeltagare från och med den 16 januari och framåt. – Bokning till söndagens förmiddagsgudstjänst öppnar lördag morgon 15 januari kl 10. – Bokning till söndagens kvällsgudstjänst är öppen. Boka här – Du behöver boka ditt gudstjänstbesök i förväg (håll utkik på livetsord.se) – Sällskap får vara max 8 personer och skall hålla avstånd till andra sällskap – Stanna hemma om du är sjuk eller om du har några sjukdomssymtom – Gudstjänsten kl 11 sänds även på Livets Ord Play och finns tillgänglig i digitala kanaler
  • 12/01 - 2022
 • Uppsträckta händer i lovsång i en fullsatt kyrksal med ungdomar på Youth Conference 2019. Korset syns i förgrunden.
  Församlingen

  Här kan du boka ditt gudstjänstbesök

  Från och med den 23 januari och framåt kommer vi ha flera olika sektioner med 50 personer vardera på vår gudstjänst kl 11. Utöver detta sänder vi även gudstjänsten online. För att delta vid en gudstjänst behöver du ha bokat plats i förväg vilket du kan göra här nedan. Inget covidbevis krävs. 23 januari 2022 11.00 Söndagsgudstjänst - Boka plats här 18.00 Bön och lovsångskväll - Boka plats här Minneskväll för Förintelsens Offer kl 19 - Boka plats här
  • 02/01 - 2022
 • Församlingen

  Nu behöver du boka ditt gudstjänstbesök

  Regeringen införde nya restriktioner för allmänna sammankomster från och med den 23 december 2021. Dessa innebär i korthet att vid allmänna sammankomster inomhus tillåts endast sittande deltagare om det är fler än 20 personer som beräknas delta. Undantag görs för religiösa sammankomster där det även är tillåtet med anvisade ståplatser. Avstånden behöver vara minst 1 meter till andra sällskap och ett sällskap får vara max 8 personer. Vid sammankomster över 500 personer krävs även vaccinationsbevis. Livets Ord ställer sig bakom den gemensamma inställning som Sveriges Kristna Råd uttrycker gällande vaccinationsbevis för religösa sammankomster i sitt remisssvar till regeringen. Det kan du läsa här.  Kortfattat kan sägas att kravet av individuell kontroll av gudstjänstbesökare inte överensstämmer med vårt grundläggande förhållningssätt till gudstjänster och därtill kolliderar med rätten att fritt få utöva sin kristna tro. Läs mer här. Därför väljer Livets Ord att inte använda sig av vaccinationsbevis i samband med våra gudstjänster. Detta innebär att vi får ett maxtak på antalet besökare till 500 personer. Utifrån gudstjänststatistik bedömde vi att vi sannolikt inte skulle bli mer än 500 personer på gudstjänsterna under jul och nyår. Däremot blir vi det garanterat från och med den 9 januari och därmed har beslut fattats om att införa dubbla gudstjänster från och med den 9 januari. Detta gäller från och med nu: - Dubbla gudstjänster med max 500 gudstjänstdeltagare från och med den 9 januari och framåt. - Gudstjänsterna är kl 11 och kl 18 - Du behöver boka ditt gudstjänstbesök i förväg (håll utkik på livetsord.se) - Sällskap får vara max 8 personer och skall hålla avstånd till andra sällskap - Stanna hemma om du är sjuk eller om du har några sjukdomssymtom - Gudstjänsten kl 11 sänds även på Livets Ord Play och finns tillgänglig i digitala kanaler
  • 02/01 - 2022
 • Bild på Livets Ords nya huvudpastor Jan Blom framför entrén på Livets Ord med korset i bakgrunden
  Församlingen

  Tillsammans går vi in i allt det som Herren har kallat oss att vara

  Tisdag kväll blev det klart att Jan Blom kliver in i rollen som huvudpastor på Livets Ord, efter att han det senaste året haft rollen som tillförordnad huvudpastor.

  Det känns stort. Naturligt på ett sätt, men det är självklart med bävan man tar sig an en sådan här stor uppgift. Det är ju att leda en av Sveriges största frikyrkoförsamlingar. Det känns stort, men jag känner mig ändå samtidigt trygg och glad. Framför allt eftersom jag har väldigt mycket bra människor runt omkring mig.
   Jan, som kallas Janne, har varit en del av församlingen ända sen han blev frälst som ung tonåring i 1985, och har sedan dess arbetat med det mesta som har med församlingsbygge att göra.
  Jag har varit i soppköket, på TV-avdelningen under en period, mötesvärd, rådgivare, förebedjare. Jag har passerat många olika avdelningar, men sen 1997 blev jag ju anställd som en av ungdomspastorerna tillsammans med Joakim. Sedan dess har jag varit assisterande pastor och andrepastor under några år, så jag har på något sätt funnits med i församlingens liv och utveckling nästan ända från början.
  Under åren har Janne arbetat nära Joakim Lundqvist, som avgick som huvudpastor i början på höstterminen efter ett års tjänstledighet. Joakim har länge varit en profilerad ledare inom svensk kristenhet, och det är inte utan bävan Janne kliver in i företrädarens roll.
  Det finns alltid en utmaning med att man blir jämfört med sin föregångare, och så var det ju för Joakim också. Joakim blir jämförd med Ulf och det är ju ofrånkomligt. Man får väl lära sig att leva med det, men också vara frimodig i att våga vara sig själv. Jag kan inte vara en kopia av Joakim, utan jag måste få vara och leda på det sättet som är utifrån mina gåvor och mina förutsättningar.
  I frågan om vilka styrkor han bär med sig in i rollen som huvudpastor, lyfter Janne fram herdegåvan och omsorgen om människor. Samtidigt betonar han att han som huvudpastor är beroende av teamet runtomkring sig.
  Ingen är komplett i sig själv. Vare sig Ulf, Joakim, jag eller någon annan ledare i församlingen är kompletta, utan vi kompletterar varandra. Därför tror jag också det är oerhört viktigt att man leder i team. Att det inte bara är en stark ledare, utan vi leder i team.
  Inför framtiden understryker han stärkandet av hemmabasen som en nyckel för det vidare arbetet, både lokalt och internationellt.
  Det är ett väldigt brett och generellt tilltal att egentligen stärka allt som har med den lokala församlingen att göra. För att vi under de år som ligger framför ska kunna jobba ännu starkare internationellt måste vi vara starka som lokal församling också, med allt som det innebär. Samtidigt vill vi också bygga ett starkt team med fokus just på den lokala församlingen. Sen vet många att jag också bär den vårdande sidan och den sociala sidan i mig, och det är ju också någonting jag tror att vi som församling har en kallelse till. Att jobba socialt och sträcka oss ut socialt i Uppsala.
   Detta stärkande börjar med att skapa en trygghet i församlingen.
  Det första jag skulle vilja göra är att församla och säga var inte oroliga, Herren är med oss. Tillsammans går vi in i allt det som Herren har kallat oss att vara. Oavsett om det är jag som sitter och håller i ratten eller om någon annan gör det. Vi tror på Gud och det är han som är högst upp på toppen.
  • 16/12 - 2021
 • Bild på Livets Ords nya huvudpastor Jan Blom framför entrén på Livets Ord med korset i bakgrunden
  Församlingen

  Janne Blom ny huvudpastor på Livets Ord

  Tisdag kväll den 14 december röstades förslaget på att välja Janne Blom som ny huvudpastor igenom av representantskapet på Livets Ord. Förslaget hade lagts av församlingsledningen, och har nu godkänts av både teologirådet och representantskapet vilket innebär att Janne nu formellt valts till huvudpastor på Livets Ord. ​ ​"Jag är väldigt rörd över det stora förtroende som ges till mig. Det är med glädje men också stor bävan jag tar mig an detta uppdrag. Jag ser så mycket fram emot att få fortsätta utveckla och bygga Livets Ord i enlighet med vår vision och allt det Herren har för oss i framtiden" säger Jan Blom efter beskedet. ​ ​Vi vill välkomna Janne som vår nya huvudpastor och kommer be och insätta honom i hans nya uppgifter i söndagsgudstjänsten den 16 januari 2022. I samband med detta byter vi även titel på denna roll från "förstepastor" till "huvudpastor" och Församlingsledningen har även gjort ett gediget arbete kring rollens olika uppgifter och ansvar. Vi kommer berätta mer om processen, beslutet och förändringarna i samband med fredagshälsningen till alla medlemmar fredag den 17 december och i söndagsgudstjänsten den 19 december. Brev med denna information skickas även ut med post till de medlemmar som inte får e-post utskick från Livets Ord. Läs intervjun vi gjorde med Janne precis efter beskedet här.
  • 16/12 - 2021
 • Församlingen

  Nya restriktioner för gudstjänster med mer än 100 personer

  Från och med onsdagen den 1 december gäller nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som påverkar Livets Ords olika verksamheter, däribland våra gudstjänster. För offentliga sammankomster där mer än 100 personer förväntas delta krävs antingen vaccinationsbevis eller utökade avstånd mellan sällskapen. Livets Ord väljer att inte använda sig av vaccinationsbevis utan utökar i stället avstånden mellan rader och stolar i kyrksalen och de olika gudstjänstlokalerna. – Vi kommer att återgå till att begränsa antalet sittplatser genom att skapa de avstånd som krävs. Detta på grund av att vi har så stor kyrkolokal så att vi ändå får in dem som kommer för att fira gudstjänst, berättar Jan Blom, pastor i Livets Ord. Jag har vaccinerat mig och råder andra att göra det, men tänker aldrig kräva vaccinpass för att delta i gudstjänst. Församlingen ska återspegla Guds rike på jorden, vara en helig, allmännelig kyrka. Att stänga ute vissa från gudstjänst är att säga att Guds rike inte är för alla. I och med att Livets Ord inte använder vaccinpass anpassar vi gudstjänst/kyrka helt enligt gällande regler, så alla kan delta på ett smittsäkert sätt. Vi legitimerar inte ansvarslöshet, hävdar bara att den kristna gudstjänsten, liksom Gudsriket, aldrig kan eller ska stänga ute någon, berättar pastor Joakim Lundqvist. Vad är det då som gäller?
  • Deltagarna i gudstjänster anvisas en sittplats
  • Sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap
  • Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst 8 personer
  • Om ett sällskap uppgår till fler än 8 deltagare ska den som anordnar sammankomsten eller tillställningen dela upp sällskapet med högst 8 deltagare i varje
  Utöver detta informeras deltagare om hur smittspridning kan undvikas enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 samt erbjuds möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och handdesinfektion finns tillgängligt vid in- och utgångar. Är du sjuk eller om du uppvisar symptom ber vi dig att följa med i gudstjänsten via Livets Ord Play. Läs Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd här!
  • 03/12 - 2021
 • Barn

  Giving Tuesday 2021

  "Det är saligare att ge än att få" - Jesus

  De flesta av oss har överösts med kampanjmail, sms och erbjudanen av olika slag om "Black Friday", "Black Week", "Cyber Monday" och allt vad det heter de senaste dagarna. Det känns som om det blir mer och fler köpkampanjer för varje år som går. Att köpa saker på rea är ju absolut inget fel och vi är inte intresserade av att skuldbelägga någon. Men visst känns det som att fokus kan bli lite väl jag-centrerat och att köphetsen får lite väl mycket utrymme ibland? Det är ju ändå intressant att när Sverige ska anamma något från USA så är det inte "Thanksgiving" med fokus på tacksamhet och generositet, utan den efterföljande "Black Friday" med fokus på konsumtion. Som ett svar på samhällets ökade fokus på konsumtion och köphets har det startats ett initiativ som kallas för "Giving Tuesday". Syftet med Giving Tuesday är att lägga fokus på radikal generositet. Att ställa sig själv frågan: hur kan jag göra så mycket gott som möjligt med de resurser som jag har till buds?  Vill du göra något annat med dina pengar än konsumera? Något som är mer meningsfullt, osjälviskt och givande. Något som bär frukt i evigheten och som hjälper dessa "mina minsta", som Jesus sade? Det finns många goda saker du kan göra. Du kan skicka ett uppmuntrande budskap eller bibelord till en person som behöver det. Du kan be för en vän eller skicka ett blombud till någon. Två konkreta sätt du kan vara med och ge till ett gott ändamål är genom att ge i vår insamlingskampanj i samband med Giving Tuesday.

  Två ändamål - en kampanj

  I samband med årets Giving Tuesday gör Livets Ord två insamlingar. En till att hjälpa hemlösa i Uppsala och en till att hjälpa kristna familjer som är på flykt från Afghanistan. Läs mer om dessa projekt och var med och ge till dem här nedan. [caption id="attachment_10078" align="alignnone" width="300"] Lokalt projekt Giving Tuesday 2021[/caption] Hjälp till Hemlösa och missbrukare i Uppsala Varje god handling som du och jag gör för andra människor, skingrar mörkret och gör det möjligt för Guds ljus att bryta fram i deras liv. Vi vill därför ge dig en konkret möjlighet att göra gott för Uppsalas hemlösa och missbrukare som brukar besöka värmestugan Grottan. Denna Giving Tuesday fyller vi förråden för vintern och ger en välbehövd boost till gästerna som besöker Grottan. Vid en gåva av 300 SEK ger du en ryggsäck som kan fyllas med mycket välbehövda saker för en hemlös. Vid en gåva av 100 SEK ger du ett hygienkit till en hemlös som har behov av det. Swisha valfritt belopp till 123 66 495 52 och märk gåvan med "Grottan" för att vara med och bidra i årets Giving Tuesday. [caption id="attachment_10080" align="alignnone" width="300"] Internationellt projekt Giving Tuesday 2021[/caption] Hjälp till kristna familjer som flytt från Afghanistan Var med och ge hopp till familjer som flytt från Afghanistan och som förlorat allt. Livets Ord har redan samlat in medel för att hjälpa familjer ut ur Afghanistan och in i säkerhet. Många av familjerna har barn som förlorat allt och som inte ens har enkla leksaker eller kläder som klarar vinterns kyla som kommer nu. Vid en gåva till detta projekt denna Giving Tuesday är du med och ger en julgåva med förnödenheter till afghanska flyktingfamiljer (däribland leksaker och kläder till barnen). Var med och ge värme och hopp denna jul och förändra världen, en familj i taget. Swisha valfritt belopp (rekommderade gåva: 300 sek) till 900 16 60 och märk gåvan med "Julgåva" för att vara med och bidra i årets Giving Tuesday. 
  • 29/11 - 2021
 • Församlingen

  Är du nyfiken på kristen tro?

  Har du funderingar kring vad den kristna tron innebär? Vill du diskutera existentiella frågor? Då vill vi inbjuda dig att gå Alphakurs. Varmt välkommen att delta i denna 12-veckors kurs som främst är riktad till dig som inte har en tro. Denna kurs är en plats där alla frågor är välkomna! Vi håller en kurs tisdagar kl 19:00-20:30 med start den 18 Januari via Zoom eller på plats i kyrkan. Mer info och anmälan: alpha@livetsord.se Hoppas vi ses!
  • 13/09 - 2021