Välkommen hit, välkommen hem!

Livets Ord är en varm och utåtriktad församling som älskar Jesus och älskar människor.

Joakim Lundqvist

Vi arbetar på många sätt både i Uppsala, övriga Sverige och globalt över hela världen, med målet att göra Jesu kärlek tillgänglig för så många som möjligt. Här hittar du information om vilka vi är och vår verksamhet. Vill du läsa mer kan du också ta en titt på vår årsredovisning.Du är alltid välkommen att besöka oss när du vill. Vi ser så mycket fram emot att träffa dig!

Joakim och Maria Lundqvist, pastorspar

Tillsammans inför Gud

Varje vecka finns flera tillfällen för dig att besöka oss under gudstjänster, och prisa Gud tillsammans med oss. Hos oss är alla välkomna!

Tillsammans inför Gud

Välkommen till Livets Ord
Söndagar kl 11.00 (september-maj)
Söndagar kl 10.00 (juni-augusti) Onsdagar kl 19.00

› Se hela schemat

 • Vårt viktigaste uppdrag

  Evangeliet är väldigt praktiskt och som kyrka är det en självklarhet att sträcka ut en hjälpande hand till människor i nöd. Genom vår dagliga verksamhet har vi kontakt med hundratals familjer, barn och ungdomar som på olika sätt behöver hjälp och stöd. Den allmänmänskliga omsorgen om människor OCH tron på att Gud kan förvandla liv tror jag ger ett komplett socialt tänk.

  Hjärtat i hela verksamheten är våra hundratals volontärer som varje vecka ger omsorg och stöd till hemlösa, flyktingar eller där behoven är som störst. En annan viktig faktor är samarbetet med polis, myndigheter och andra organisationer som arbetar socialt i Uppsala.

  Jan Blom
  Andrepastor & ansvarig för det sociala arbetet

  › 018-489 8012
  › jan.blom@livetsord.se

  Jan Blom, pastor och ansvarig för det sociala arbetet
 • Omsorg på en tallrik

  Varje fredag kväll får trasiga och ensamma människor mat och omsorg i vårt soppkök på Bandstolsvägen i stadsdelen Gottsunda.

  Vårt mål är att alla gäster ska bli sedda och uppskattade för de de är. På lång sikt och genom relationsbyggande vill vi hjälpa dem att må bättre och på olika sätt återintegreras i samhället.

  Anneli Nordström
  Kontaktperson

  › 018-300519

  Ett mål varm mat
 • Tak över huvudet

  Tak över huvudet

  Sedan januari 2012 driver vi värmestugan Grottan, som under många år varit en tillflyktsort för Uppsalas hemlösa. Varje vardagsförmiddag kan behövande komma och få mat i magen, rena kläder och möjlighet att ta en dusch eller sova en stund. I stor mån drivs Grottans arbete genom ekonomiskt stöd och gåvor från privatpersoner och företag.

  Grottan har öppet mån-fre 07.00-13.00

  Maj Avörn
  Föreståndare för Grottan

  › 018 - 13 71 19

 • En värdig start på dagen

  Varje lördagsmorgon, i ur och skur, möter församlingens volontärer Uppsalas hemlösa och socialt utslagna vid Vaksala torg i centrala Uppsala. Vi delar ut mat, erbjuder rena kläder, samtalar och stöttar för att på bästa sätt hjälpa dem i deras hårda vardag.

  Ingemar Ahlgren
  Kontaktperson

  › 0709-24 41 45
  › ingemar@aabygg.se

  En kopp medmänsklighet
 • Lördagskul och Tonår

  Lördagskul

  Alltför många familjer med invandrarbakgrund hamnar ofrivilligt utanför samhällets sociala ramar. Därför har vi sedan flera år tillbaka bedrivit Lördagskul för barnen, och Tonår för de lite äldre.

  Med aktivitetsgrupper, sporter, läxhjälp, temakvällar och sommarläger vill vi ge dem en chans att känna sig trygga och sedda i sitt nya hemland.

  › 018 - 489 8137
  › barn@livetsord.se

 • För en tryggare stad

  Varje fredags- och lördagskväll finns vi på plats med fikabord i Uppsala, något vi kallar för Streetmission. Här bjuder vi förbipasserande på fika och, om de vill, samtal om vår kristna tro.

  Vid Uppsalas stora event, så som Valborg och Kulturnatten, finns vi även på plats med ett hundratal frivilliga nattvandrare. I samarbete med polis och socialjour kan vi på det sättet vara med och bidra till en tryggare och lugnare stadskärna.

  Jan Blom
  Ansvarig

  › 018 - 489 80 12
  › jan.blom@livetsord.se

  För en tryggare stad
 • Vi värnar om de minsta

  För att tidigt fånga upp och stödja barn som växer upp i familjer med krisförhållanden av olika slag, finns en samordnande funktion för avlastning åt dessa familjer. I samarbete med sociala myndigheter hjälper vi till att hitta kontaktfamiljer, stödpersoner och annan praktisk hjälp.

  Anette Axelsson

  › 018 - 489 8137
  › anette.axelsson@livetsord.se

  För en tryggare stad
 • Integration och arbetshjälp

  Vi ger stöd till familjer på flykt; alltifrån hjälp med ansökningar av olika slag till hjälp att hitta bostäder. I samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket, lokala företag och föreningar, driver vi ett projekt för att hjälpa nysvenskar ut i arbetslivet.

  För att bygga broar mellan kultureranordnar vi även varje år kultur- och invandrarfester, samt julfester som samlar flera hundra besökare från en rad olika länder.

  Hamid Sadeghi Rad

  › 0733 - 425 207

  För en tryggare stad

Utrusta Guds folk

Livets Ords Förlag ger ut undervisningsböcker, romaner, biografier, sånghäften och olika typer av barnböcker. Böcker finns översatta till mer än 30 språk och Ulf Ekmans första bok "Tro som övervinner världen" finns utgiven på ca 30 språk. Totalt har mer än drygt 5 miljoner böcker tryckts på andra språk än svenska.

 • Nyfiken på den kristna tron?

  Alpha är en möjlighet att under tio veckor utforska meningen med livet. Kursen är till för alla, men speciellt för dig som vill utforska och veta mer om den kristna tron, är nykristen eller vill återupptäcka grunderna i din tro. Kom och prova!

  Klicka runt med pilarna för att läsa mer om våra olika kurser

 • Alpha för unga vuxna

  På tisdag den 7 oktober kl 19.00 - 21.00 börjar vi Alpha-kursen för dig som är Ung Vuxen. Kom och ät gott, prata om tro, livet och möjligheterna. Lär känna nya vänner och få en riktigt trevlig kväll mitt i veckan. Vi ser Så mycket fram emot att få träffa dig!

  Johan Rudén

  › 0702-910 210
  › alpha@livetsord.se

 • Alpha för vuxna

  Nästa Alphastart på Livets ord är tisdagen den 7 oktober kl 19.00-21.00. Vi påbörjar även kurser löpande under året i olika delar av Uppsala. Ta Gärna kontakt med oss för information och anmälan, så meddelar vi när och var nästa start kommer att hållas. Vi ser Så mycket fram emot att få träffa dig!

  Maria Bladbäck

  › 0762-446 012
  › alpha@livetsord.se

En kyrka för alla delar av livet

Under året erbjuder vi en rad olika retreater, själavårdskurser, barn- och ungdomsläger, jul- och midsommarfiranden och mycket mer.

Håll koll på nyhetsflödet och kalendern så ser du alla evenemang.

 • Barnens kyrka

  Vi vill vara en församling där hela familjen får plats, en kyrka där barnen trivs och får utrymme att upptäcka sina gåvor och intressen, utvecklas och lära känna Jesus på ett enkelt sätt. Varje vecka har vi en rad olika aktiviteter för barnen så som söndagsskola, barnkör, scoutverksamhet och idrottsföreningen Livets Ord IF.

  Kontakta vår barnavdelning

  › 018-489 8035
  › barn@livetsord.se

  Låt barnen komma till mig
 • Dax för söndag

  Varje söndag ger vi barnen möjlighet att fira gudstjänst på ett sätt som passar dem. Söndax, vår söndagsskola, är uppdelat i tre åldersgrupper, Barnpassning för åldrarna 2-4, Lilla Söndax för åldrarna 4-6 och Stora Söndax för åldrarna 7-9.

  Här får barnen en kreativ miljö, duktiga lärare och självklart massor av fika!

  Insläpp sker från 09.30-09.55 och barnen hämtas kl 12.00.

  Dax för Söndax
 • Scoutverksamheten Pionjärerna

  Som pionjär blir vardagen ett äventyr! Du får lära dig att bli en riktig överlevare genom att bygga vindskydd och lägerkök, binda knopar, elda och laga mat i olika väder, finna dig väg genom terräng, första hjälpen och mycket mer.

  Vår Uppsalakår är indelad i tre åldersgrupper (åk 4-5, åk 6-7 och åk 8-9) som träffas på tisdagar kl 18.00

  › Läs mer om Pionjärerna

  Läger
 • Barnläger

  Varje sommar anordnar vi flera barnläger på vår församlingsgård Ribbingebäck, något man verkligen inte vill missa. Varma dagar tillsammans med massa kompisar, sol, bad, möten, tävlingar, god mat och mycket mer. Du kan läsa mer om årets barnläger här.

  Kontakta oss gärna för mer information!

  › 018 - 489 8137
  › barn@livetsord.se

  Läger
 • Livets Ord Idrottsförening

  Livets Ord IF startade 1995 och arbetar med inriktning på innebandy, fotboll och bordtennis med flera aktiva lag i seriespel.

  Vill du sporta med oss? Kontakta vårt kansli på

  › 018–431 50 85
  › kansli@livetsordsif.se

  › Till LOIF:S hemsida

  Läger
 •  

  Livets Ord Ungdom

  Är du mellan 13-25 år är du mer än välkommen att besöka våra ungdomsmöten på fredagar kl 19.30. Förutom det anordnas läger, resor, temakvällar och mycket annat för dig som ung. Livets Ord Ungdom har en egen hemsida där du kan läsa om allt som händer.

  Ung
 •  

  Unga Vuxna

  För dig mellan 20-35 år har vi ett arbete vi kallar för Unga Vuxna. Var tredje fredag kl 21.30 firar vi gudstjänst och firar nattvard tillsammans. För dig som vill kan du även få komma med i en cellgrupp. Med jämna mellanrum anordnar vi även gemenskapskvällar och annat trevligt.  Mattias Nordström
  Pastor för Unga Vuxna

  018-489 80 33
  mattias.nordstrom@livetsord.se