» Om Livets Ord

Om oss

Välkommen hit, välkommen hem!

Vad är Livets Ord? Sedan Livets Ord såg dagens ljus den 24 maj 1983 har vi drömt, byggt, utvecklat och format en kyrka som älskar Jesus och älskar människor. Vi vill vara en varm och utåtriktad församling och en plats där människor, unga som gamla, kan känna sig riktigt hemma och inkluderade i den kristna gemenskapen. Hos oss ska den som vill kunna växa både som människa, i sin tro på Jesus och i sin kreativitet. Idag har vi ca 3 000 skrivna medlemmar i församlingen i Uppsala. Livets Ord är en del av trosrörelsen.

 

Livets Ord vision & arbete

Vi arbetar på många sätt både i Uppsala, övriga Sverige och globalt över hela världen, med målet att göra Jesu kärlek tillgänglig för så många som möjligt. Det tilltal vi fick från Herren i början och som vi alltid arbetat utifrån är dessa ord; ”Utrusta Guds folk med hans trosord. Visa dem vilka andliga vapen de har. Lär dem att använda dem och sänd ut dem i segerrik strid för Herren.”. Det tar sig i uttryck i allt från vår lokala församling- och kyrkverksamhet samt våra sociala insatser bland flyktingar, hemlösa och utsatta i Uppsala till missionsarbete, bibelskolor och humanitära arbete i många av världens länder.

 

Den lokala församlingen Livets Ord i Uppsala leds av pastor Jan Blom. Utöver Uppsalaförsamlingen har vi under årens lopp byggt upp ett stort internationellt nätverk där vi startat över tusen församlingar, bedriver många bibelskolor, ständigt utför pastors- och ledarträning, mission, tv-sändningar och humanitärt arbete bland behövande och i samband med naturkatastrofer. Vi ser hela tiden hur Gud leder oss framåt i vårt arbete och öppnar nya spännande dörrar och möjligheter på missionsfältet.

 

Vårt arbete utomlands

Kristen gemenskap har inga landsgränser. Vårt internationella nätverk kallar vi sedan 2012 för Word of Life International (WOLI) och inkluderar Livets Ords olika centra runt om i världen.  Tillsammans representerar dessa centra Sverige, Armenien, Georgien, Ryssland/Sibirien, Vietnam, Azerbajdzjan, Indien samt länder i Europa, Afrika och Centralasien. WOLI arbetar främst med trosundervisning, predikandet av evangeliet, det andliga livet, mission och enhet.