» Nyheter

Nyheter

Senaste nytt


 • Konferenser

  Det finns en sådan kraft när kvinnor kommer tillsammans

  Hennes Helg – 1-3 februari 2019 Efter att det lyckade konceptet Hennes Frukost lanserades på Livets Ord under 2016, föddes drömmen om en hel konferens för kvinnor. I februari 2019 är det dags för tredje omgången av Hennes Helg. Maria Lundqvist som är värdinna, berättar förväntansfullt.   - Hennes Helg är så mycket mer än ett event i mängden. Vi vill ge upplevelsen av att deltagarna är hembjudna på middag, säger Maria. Oavsett ålder eller var man är i livet vill vi att alla kvinnor ska känna sig jättevälkomna till dessa dagar, och veta att vi verkligen ser fram emot att träffa dem alla. Man behöver inte vara nära Maria speciellt länge för att höra hennes längtan att få uppmuntra, utmana och inspirera kvinnor, och hennes passion över vikten av att komma tillsammans för att söka Gud i livets alla faser. "Det finns en sådan kraft när kvinnor kommer tillsammans, över generationsklyftor och alla andra gränser som försöker skilja oss åt. Vi har det gemensamt att vi alla är kvinnor och skapade av Gud för ett viktigt syfte. Och detta – inspirationen som finns i att komma samman inför Gud – är vad Hennes Helg handlar om!" Frukten av tidigare års Hennes Helg talar sitt tydliga språk – kvinnor i alla generationer har blivit uppbyggda, förvandlade och utmanade att följa Jesus ännu närmare. Många har uppskattat konferensens utrymme för förbön och personlig betjäning, den varma tonen av gemenskap och identifikation, lovsången och den specialinriktade förkunnelsen på just kvinnans utgångspunkt och förutsättning. "Vi vill inte bara förmedla ett budskap, utan vi vill att hela miljön under Hennes Helg ska signalera värme och omsorg", säger Therese Hörnqvist, projektledare för konferensen. Inför 2019 är Maria och Therese extra glada över att Hennes Helg får besök av Brandi Carrano, som tillsammans med sin make John leder International Church i Barcelona, Spanien. Hon är en mycket populär och älskad talare på kvinnokonferenser världen över. "Jag tror att folk kommer att älska henne", säger Maria. Inte minst för att hon gör det väldigt lätt för människor att relatera till sig, därför att hon själv är väldigt öppen. Men hon är samtidigt väldigt grundad i Guds ord. En rad andra talare och inslag vittnar om att 2019 års version av kvinnokonferensen, blir något alldeles extra! Maria avslutar: "Kom, oavsett om du är dotter, mamma eller mormor – och kom hungrig och öppen. Då finns det inget som kan hindra Gud från att möta oss!"   Läs mer om konferensen: http://henneshelg.livetsord.se 
  • 12/12 - 2018
 • Humanitärt

  20 år i barnens tjänst

  IndianChildren firar 20 år och arbetet växer stadigt från år till år. Drivkraften har alltid varit att lyfta barn från slummen, ut ur fattigdom och misär till ett värdigt och välsignat liv.

  När rikshawn puttrar in i slumområdet kommer barnen springande med sina muggar i händerna. Det är måndag kväll och dags för ett av veckans två tillfällen när IndianChildren delar ut mjölk till cirka 300 barn i en stad i nordvästra Indien. I staden driver man, tillsammans med sin samarbetspartner, även två gatuskolor för cirka 90 barn som lever i en misär vi knappt kan föreställa oss. Att lyfta dessa barn ur fattigdom och misär och ge dem ett värdigt och välsignat liv är hjärtat och drivkraften hos IndianChildren.

  Fonden startades för 20 år sedan i och med Birgitta Ekmans 50-årsdag. Under de första åren gjorde vi enklare insatser som att sponsra möbler till olika projekt. Men snart började arbetet ta form i enlighet med visionen att ge fattiga indiska barn en möjlighet att växa upp till trygga och starka individer.

  Hjälpen utökades till matutdelning, operationer, vaccinationer, sy-skolor, microlån med mera. Allteftersom tiden gick såg vi också behovet av att mer långsiktigt hjälpa barnen ut ur den fattigdom de fötts in i. Vi startade enklare gatuskolor och med tiden fick vi även möjlighet att driva en egen lågstadieskola för barn i slummen. Ungefär 10 år efter starten introducerade vi därför ett fadderprogram för att finansiera barnens skolgång.

  Och nu, efter 20 år, hjälper vi tillsammans 500 barn genom grundskolan, ytterligare 125 barn får skollunch, 150 barn i någon av gatuskolorna, och vi har mjölkutdelning till 300 barn och ungdomar i veckan. Utöver det får barnen vaccinationer, hälsoundersökningar och, vid behov, operationer och hjälpmedel som till exempel glasögon. Vi utbildar dem i hur man sköter sin hygien, hur man undviker sjukdomar som sprids genom vatten och myggor samt hur man sköter sår och brännskador.

  Vi är fortfarande bara i början av detta viktiga arbete! Gud skall nå fler av Indiens barn med sin kärlek.

  • 12/12 - 2018
 • Youth

  Youth Conference firar 20 år

  Youth Conference 2018 markerar 20 år av fest, gudsnärvaro och tusentals förvandlade liv. Drömmen som Pastor Joakim Lundqvist fick för tjugo år sedan, att starta en ungdomskonferens som kan nå ungdomar i Sverige och utöver hela världen har slagit in, flera gånger om. Från första början har Youth Conference varit en plats där ungdomar möter Gud och Gud möter ungdomar. Liv har blivit förvandlade och kallelser har planterats i ungdomarnas liv. Visst, det är kul med blinkande lampor, röjig lovsång och stora skärmar. Men, Jesus har och kommer alltid vara huvudpersonen under denna konferens. ”Youth Conference ska vara en plats dit unga människor kan komma och bli förvandlade, få ny styrka och bli utrustade till ett spännande liv med Gud. Vi vill nå fler och göra mer. Detta är bara början.” säger Sebastian Asklund, Ungdomspastor på Livets Ord i Uppsala.
  • 03/11 - 2018
 • Församlingen

  Ett år från spadtag till invigning

  Under Europakonferensen 2018 hade vi den stora glädjen att inviga Life Arena. Livets Ords nya arena som stod klar på den stora grusplanen där ett år tidigare pastor Joakim satte spaden i marken. Nu med en utsikt rakt mot Uppsala är verksamheten i full gång med LOIF matcher, skolklasser och även det nya gymmet har många besökare.  "Att arenan nu äntligen är färdig och invigd är en dröm som blivit sann. Det pekar också på Guds oändliga trofasthet och godhet. Jag tror arenan kommer vara ett redskap för att nå ut till nya människor. Precis så som tilltalet vi fått ”ett fönster mot staden”, säger pastor Janne Blom som jobbat hårt med att den nya arenan. "Det var en glädje utan dess like. Att få stå på taket och se kön växa nedanför. Sen se hela arenan i full action men innebandy, villeyboll, pingis m.m. var enastående. Att möta alla människor som gick rundvandringen och som var så glada och positiva." Den 22 september 14.00 är det ännu ett invigningstillfälle då folk från idrotten, näringslivet, föreningar, kommunens politiker och tjänstemän kommer närvara.
  • 12/09 - 2018
 • Barn

  Kurs i aktivt föräldraskap

  Församlingen Livets Ord erbjuder utbildningen ” Aktivt Föräldraskap”. Vi har haft kursen tidigare i församlingen och den har varit mycket uppskattad. Med föräldraskapets ledarroll i fokus får du möjlighet att stärka en respektfull och glädjerik relation mellan dig och ditt barn. Lär dig att bli tydlig som förälder utan att hota, muta eller kränka ditt barn. Kursen presenterar också ett förhållningssätt som hjälper dig att nå samarbete istället för maktkamp. Utbildningen riktar sig främst till föräldrar med barn i åldrarna 5-12 år. Den leds av Margareta Boström som är utbildningsledare. Kursen börjar på tisdagen den 2/10 kl. 18.00-21.00 i Fridhemskolans matsal i Storvreta. Övriga datum är: 16/10,30/10,13/11,27/11,11/12. Kursavgiften är 500:- per person. Kurslitteratur och fika ingår i avgiften. Kursen hålls i en grupp på c:a 8 personer Intresseanmälan görs senast 28/9 och eventuella frågor skickas till aktivforalder@livetsord.se Skriv: Namn, adress. Mail och telefon och ålder på dina/era barn.  
  • 05/09 - 2018
 • Barn

  Inte bara bad på sommarens läger

  Det är väldigt roligt att så många vill åka med på de läger som församlingen arrangerar. I år har vi haft knökfulla läger med totalt närmare 170 barn på Lilla och Stora Äventyret. Vi är så glada och tacksamma till Gud för allt han har gjort dessa viktiga dagar! "Vår bön inför lägret var att barnen skulle få möta Gud och bli berörda av den Helige Ande  och det fick vi verkligen se. Speciellt var det under ett par kvällsmöten då många gensvarade på att ge sina liv till Jesus och följa honom. En av kvällarna hade vi en hemlig gäst, Sebastian Stakset. Den Helige Ande var så starkt utgjuten över barnen och Guds närvaro var så påtaglig. Många fick sina första riktiga möten med Jesus . Det är så ljuvligt att se dessa unga människor vid så unga år få riktiga Jesusmöten.", säger Mats Rosenblad från Livets Ord Kids. Barnen berättade under lägret att de blivit döpta i den Helige Ande och börjat tala i tungor, någon berättade hur han blivit befriad från beroende när han mötte Jesus. En pojke uttryckte att han kände sig tom på insidan när han kom till lägret men under lägret kände han hur han fylld igen och att Jesus verkligen hade kommit in i hans hjärta. Läger har alltid varit så viktiga och centrala i vår barnverksamhet. Lägren är fullmatade med roliga tävlingar, bad och Jesusmöten. Så många barn har genom åren fått sina första möten med Jesus under barnlägren och så även i år.
  • 07/08 - 2018